• Czas przygotowania 25 minut
  • Czas gotowania 25 minut
  • Czas całkowity 48 minut
  • Poziom trudności srednie
  • Ilość porcji Dla rodziny

Podsumowanie przepisu

  • RodzajDanie główne
  • Poziom trudnościŚrednie
  • AlergenyGluten, Jajko
  • OkazjaJesień, Lato, Wiosna, Zima
  • DanieObiady
  • SkładnikiBułka tarta, Cebula, Czosnek, Jajko, Mięso mielone, Mleko, Musztarda, Natka pietruszki, Olej, Przyprawy, Sól

Opis przepisu

Składniki

  • Mięso mielone 500g
  • Cebula 1szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Jajko 1szt
  • Bułka tarta 5 łyżek
  • Mleko 2 łyżki
  • Natka pietruszki Łyżka
  • Musztarda Łyżeczka
  • Pieprz i sól Do smaku
  • Olej Do smażenia

Kroki

  1. W dużym naczyniu wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą, mleko, natkę pietruszki, musztardę, sól i pieprz.
  2. Dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  3. Uformuj kotlety mielone z uzyskanej masy mięsnej.
  4. Smaż kotlety mielone z obu stron, aż staną się złociste i dobrze ugotowane w środku. Może to zająć około 4-5 minut z każdej strony.
  5. Po usmażeniu kotletów mielonych, odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
  6. Podawaj kotlety mielone na gorąco jako danie główne lub dodatek do potraw.

Wartości odżywcze

  • Energia 1800kcal
  • Białko 120g
  • Tłuszcz (ogółem) 100g
  • Węglowodany (ogółem) 100g
  • Błonnik 10g

Podobne przepisy

Prep: 30 mins 2

Grillowany łosoś Cytryna, Czosnek, Koperek, Łosoś, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Przyprawy, Sól, Sos sojowy

Prep: 20 mins 6

Kurczak z ryżem i warzywami Cebula, Cukinia, Czosnek, Kurczak, Marchewka, Olej, Papryka słodka, Przyprawy, Ryż, Sól, Sos sojowy

Prep: 30 mins 6

Barszcz Bulion, Buraki, Cebula, Czosnek, Liście laurowe, Natka pietruszki, Ocet, Pietruszka, Przyprawy, Sól, Woda, Ziele angielskie