• Czas przygotowania 10 minut
  • Czas gotowania 10 minut
  • Czas całkowity 20 minut
  • Poziom trudności latwe
  • Ilość porcji Dla dwóch osób

Podsumowanie przepisu

  • RodzajSzybkie i tanie
  • Poziom trudnościŁatwe
  • AlergenyGluten, Mleko
  • OkazjaLato
  • DanieDesery
  • SkładnikiBita śmietana, Kakao, kawa, Lód, Mleko, Posypka czekoladowa

Opis przepisu

Składniki

  • Zaparzona Kawa 1/2 Szklanki
  • Mleko Szklanka
  • Lód 1/2 szklanki
  • Bita śmietana Do dekoracji
  • Kakao lub posypka czekoladowa Do dekoracji

Kroki

  1. Przygotuj mocne espresso lub zaparzoną kawę i pozostaw ją do ostygnięcia.
  2. Włóż schłodzoną kawę do blendera.
  3. Dodaj mleko.
  4. Wrzuć do blendera lód.
  5. Blenduj składniki na wysokich obrotach przez około 30-60 sekund, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  6. Przelej kawę mrożoną do szklanki.
  7. Jeśli chcesz, możesz udekorować kawę bitą śmietaną i posypać kakao lub posypką czekoladową.
  8. Możesz od razu podawać i cieszyć się orzeźwiającą kawą mrożoną!

Wartości odżywcze

  • Energia 200kcal
  • Białko 4g
  • Tłuszcz (ogółem) 5g
  • Węglowodany (ogółem) 15g

Podobne przepisy

Prep: 20 mins 2

Gofry Bita śmietana, Cukier, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Mąka pszenna, Mleko, Olej, Owoce, Proszek do pieczenia, Sól, Syrop klonowy

Prep: 20 mins 4

Placki ziemniaczane Jajko, Mąka pszenna, Olej, Przyprawy, Ziemniaki

Prep: 10 mins 4

Kluski leniwe Cukier, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Twaróg