Podsumowanie przepisu
- RodzajSzybkie i tanie
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyGluten, Mleko
- OkazjaLato
- DanieDesery
- SkładnikiBita śmietana, Kakao, kawa, Lód, Mleko, Posypka czekoladowa
Kroki
-
Przygotuj mocne espresso lub zaparzoną kawę i pozostaw ją do ostygnięcia.
-
Włóż schłodzoną kawę do blendera.
-
Dodaj mleko.
-
Wrzuć do blendera lód.
-
Blenduj składniki na wysokich obrotach przez około 30-60 sekund, aż uzyskasz gładką konsystencję.
-
Przelej kawę mrożoną do szklanki.
-
Jeśli chcesz, możesz udekorować kawę bitą śmietaną i posypać kakao lub posypką czekoladową.
-
Możesz od razu podawać i cieszyć się orzeźwiającą kawą mrożoną!
Wartości odżywcze
-
Energia
200kcal
-
Białko
4g
-
Tłuszcz (ogółem)
5g
-
Węglowodany (ogółem)
15g
Podobne przepisy
Prep: 20 mins
4
Racuchy Cukier, Cukier puder, Jabłka, Jajko, Mąka pszenna, Mleko, Olej, Proszek do pieczenia, Sól
Prep: 10 mins
2
Omlet Jajko, Masło, Mleko, Olej, Przyprawy, Sól