Podsumowanie przepisu
- RodzajDanie główne
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyGluten
- OkazjaJesień, Lato, Wiosna, Zima
- DanieObiady
- SkładnikiCebula, Cukinia, Czosnek, Kurczak, Marchewka, Olej, Papryka słodka, Przyprawy, Ryż, Sól, Sos sojowy
Kroki
-
Ugotuj ryż.
-
Na patelni rozgrzej olej.
-
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
-
Po kilku minutach podsmażania cebuli i czosnku dodaj marchew, paprykę i cebulę.
-
Smaż aż wszystkie warzywa zmiękną ale zachowają lekką chrupkość.
-
Do warzyw dodaj wcześniej ugotowany ryż z sosem sojowym i wymieszaj do połączenia składników.
-
Dodaj do smaku sól i pieprz.
-
Danie podawaj ciepłe ze świeża pietruszką.
Wartości odżywcze
-
Tłuszcz (ogółem)
350kcal
-
Białko
28g
-
Tłuszcz (ogółem)
10g
-
Węglowodany (ogółem)
38g
-
Błonnik
3g
Podobne przepisy
Prep: 30 mins
6
Barszcz Bulion, Buraki, Cebula, Czosnek, Liście laurowe, Natka pietruszki, Ocet, Pietruszka, Przyprawy, Sól, Woda, Ziele angielskie
Prep: 30 mins
2
Grillowany łosoś Cytryna, Czosnek, Koperek, Łosoś, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Przyprawy, Sól, Sos sojowy