Podsumowanie przepisu
- RodzajPrzystawki
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyGluten
- OkazjaWiosna
- DanieSałatki
- SkładnikiCebula, Cukier, Kapusta, Majonez, Marchewka, Musztarda, Ocet, Sok z cytryny
Kroki
-
W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewki i cebulę.
-
W małej misce połącz majonez, musztardę, sok z cytryny, ocet i cukier. Dobrze wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
-
Wlej sos na kapustę i dokładnie wymieszaj, aby cała sałatka była równomiernie pokryta sosem.
-
Dopraw solą i pieprzem.
-
Schłódź sałatkę w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem. W czasie chłodzenia smaki sie połączą.
Wartości odżywcze
-
Energia
150kcal
-
Białko
2g
-
Tłuszcz (ogółem)
10g
-
Węglowodany (ogółem)
14g
-
Błonnik
3g
Podobne przepisy
Prep: 15 mins
6
Sałatka grecka Bazylia, Cebula, Czarne oliwki, Feta, Ogórek, Oliwa z oliwek, Papryka, Pomidor, Przyprawy, Sok z cytryny, Sól