• Czas przygotowania 20 minut
  • Czas gotowania 60 minut
  • Czas całkowity 80 minut
  • Poziom trudności latwe
  • Ilość porcji Dla rodziny

Podsumowanie przepisu

  • RodzajPrzystawki
  • Poziom trudnościŁatwe
  • AlergenyGluten
  • OkazjaWiosna
  • DanieSałatki
  • SkładnikiCebula, Cukier, Kapusta, Majonez, Marchewka, Musztarda, Ocet, Sok z cytryny

Opis przepisu

Składniki

  • Posiekana biała kapusta 500g
  • Marchewka starta 2szt
  • Cebula posiekana 1/2szt
  • Majonez 100g
  • Musztarda 2 łyżki
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Ocet Łyżka
  • Cukier Łyżka
  • Sól i pieprz Do smaku

Kroki

  1. W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewki i cebulę.
  2. W małej misce połącz majonez, musztardę, sok z cytryny, ocet i cukier. Dobrze wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
  3. Wlej sos na kapustę i dokładnie wymieszaj, aby cała sałatka była równomiernie pokryta sosem.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Schłódź sałatkę w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem. W czasie chłodzenia smaki sie połączą.

Wartości odżywcze

  • Energia 150kcal
  • Białko 2g
  • Tłuszcz (ogółem) 10g
  • Węglowodany (ogółem) 14g
  • Błonnik 3g

Podobne przepisy

Prep: 40 mins 12

Dżem brzoskwiniowy Brzoskwinie, Cukier, Cytryna

Prep: 15 mins 6

Sałatka grecka Bazylia, Cebula, Czarne oliwki, Feta, Ogórek, Oliwa z oliwek, Papryka, Pomidor, Przyprawy, Sok z cytryny, Sól

Prep: 10 mins 5

Surówka z marchwi i jabłka Cytryna, Jabłka, Marchewka, Natka pietruszki, Przyprawy, Sól