Podsumowanie przepisu
- RodzajPrzekąski
- Poziom trudnościŚrednie
- AlergenyGluten
- OkazjaJesień, Lato, Wiosna, Zima
- DaniePrzekąski
- SkładnikiCebula, Ogórek kiszony, Oliwa z oliwek, Pomidor, Przyprawy, Sałata, Ser, Sól, Wołowina
Kroki
-
W misce wymieszaj mięso z solą i pieprzem.
-
Uformuj 4 kotlety z mięsa i delikatnie spłaszcz je, aby miał kształt burgera.
-
Rozgrzej patelnie lub grill i posmaruj oliwą z oliwek.
-
Smaż burgery na patelni lub grilluj przez około 4 minuty z każdej strony.
-
W międzyczasie podgrzej bułki do burgerów.
-
Gdy burgery są gotowe, układaj na nich plastry sera aby się roztopiły.
-
Na spodzie bułki umieść plasterek pomidora, plastry ogórka kiszonego, listki sałaty i plastry cebuli.
-
Umieść burger z serem na warzywach i przykryj go górna częścią bułki.
Wartości odżywcze
-
Energia
500kcal
-
Białko
30g
-
Tłuszcz (ogółem)
20g
-
Węglowodany (ogółem)
50g
Podobne przepisy
Prep: 10 mins
4
Nachosy Czosnek, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Sól, Tortilla
Prep: 15 mins
4
Lody Śmietankowe Cukier, Ekstrakt waniliowy, Mleko, Śmietanka 30%