• Czas przygotowania 15 minut
  • Czas gotowania 20 minut
  • Czas całkowity 35 minut
  • Poziom trudności srednie
  • Ilość porcji Dla 4 osób

Podsumowanie przepisu

  • RodzajPrzekąski
  • Poziom trudnościŚrednie
  • AlergenyGluten
  • OkazjaJesień, Lato, Wiosna, Zima
  • DaniePrzekąski
  • SkładnikiCebula, Ogórek kiszony, Oliwa z oliwek, Pomidor, Przyprawy, Sałata, Ser, Sól, Wołowina

Opis przepisu

Składniki

  • Mięso wołowe mielone 500g
  • Bułki do burgerów 4szt
  • Ser cheddar 4 plastry
  • Pomidor 4 plastry
  • Ogórek Kilka plasterków
  • sałata 8 listków
  • Cebula 4 plastry
  • Pieprz i sól Do smaku
  • Oliwa z oliwek Do smażenia

Kroki

  1. W misce wymieszaj mięso z solą i pieprzem.
  2. Uformuj 4 kotlety z mięsa i delikatnie spłaszcz je, aby miał kształt burgera.
  3. Rozgrzej patelnie lub grill i posmaruj oliwą z oliwek.
  4. Smaż burgery na patelni lub grilluj przez około 4 minuty z każdej strony.
  5. W międzyczasie podgrzej bułki do burgerów.
  6. Gdy burgery są gotowe, układaj na nich plastry sera aby się roztopiły.
  7. Na spodzie bułki umieść plasterek pomidora, plastry ogórka kiszonego, listki sałaty i plastry cebuli.
  8. Umieść burger z serem na warzywach i przykryj go górna częścią bułki.

Wartości odżywcze

  • Energia 500kcal
  • Białko 30g
  • Tłuszcz (ogółem) 20g
  • Węglowodany (ogółem) 50g

Podobne przepisy

Prep: 15 mins 4

Lody Śmietankowe Cukier, Ekstrakt waniliowy, Mleko, Śmietanka 30%

Prep: 45 mins 6

Lody truskawkowe Bita śmietana, Cukier, Mleko, Śmietanka 30%, Sok z cytryny, Truskawki

Prep: 10 mins 2

Naleśniki Amerykańskie Bita śmietana, Cukier, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Mleko, Olej, Owoce, Sól, Syrop klonowy