Ciemne

Sos pieczarkowy ciemny

Kategoria: Ciemne

Ten sos może być dodatkiem np. do placków ziemniaczanych lub do pieczonego kurczaka.

 

Sos pieczarkowy ciemny

Czas: około 25 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

- 500 g pieczarek,

- 2 posiekane cebule,

- olej rzepakowy,

- sól i pieprz do smaku.

 

Przygotowanie:

1. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry.

2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.

3. Dodajemy pieczarki i smażymy około 10 minut mieszając.

4. Jeśli zachodzi potrzeba (kiedy pieczarki mają mało wody) podlewamy całość wodą.

5. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Smacznego

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl