Podsumowanie przepisu
- RodzajDanie główne
- Poziom trudnościŚrednie
- AlergenyGluten, Jajko
- OkazjaJesień, Lato, Wiosna, Zima
- DanieObiady
- SkładnikiBułka tarta, Cebula, Czosnek, Jajko, Mięso mielone, Mleko, Musztarda, Natka pietruszki, Olej, Przyprawy, Sól
Kroki
-
W dużym naczyniu wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą, mleko, natkę pietruszki, musztardę, sól i pieprz.
-
Dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.
-
Uformuj kotlety mielone z uzyskanej masy mięsnej.
-
Smaż kotlety mielone z obu stron, aż staną się złociste i dobrze ugotowane w środku. Może to zająć około 4-5 minut z każdej strony.
-
Po usmażeniu kotletów mielonych, odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
-
Podawaj kotlety mielone na gorąco jako danie główne lub dodatek do potraw.
Wartości odżywcze
-
Energia
1800kcal
-
Białko
120g
-
Tłuszcz (ogółem)
100g
-
Węglowodany (ogółem)
100g
-
Błonnik
10g
Podobne przepisy
Prep: 20 mins
4
Chłodnik litewski Botwinka, Cukier, Czosnek, Jajko, Kefir, Koperek, Ogórek, Przyprawy, Rzodkiewka, Sól, Szczypiorek
Prep: 30 mins
4
Zupa ziemniaczana Bulion, Cebula, Czosnek, Marchewka, Olej, Por, Przyprawy, Seler naciowy, Śmietana, Sól, Ziemniaki
Prep: 30 mins
6
Barszcz Bulion, Buraki, Cebula, Czosnek, Liście laurowe, Natka pietruszki, Ocet, Pietruszka, Przyprawy, Sól, Woda, Ziele angielskie