• Czas przygotowania 10 minut
  • Czas gotowania 10 minut
  • Czas całkowity 20 minut
  • Poziom trudności latwe
  • Ilość porcji Dla dwóch osób

Podsumowanie przepisu

  • RodzajSzybkie i tanie
  • Poziom trudnościŁatwe
  • AlergenyGluten, Jajko
  • OkazjaLato
  • DanieŚniadania
  • SkładnikiChleb tostowy, Cukier, Cukier puder, Cynamon, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Masło, Owoce

Opis przepisu

Składniki

  • Chleb tostowy 4 kromki
  • Jajka 1-2szt
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Cukier Łyżka
  • Ekstrakt waniliowy Łyżeczka
  • Cynamon Łyżeczka
  • Masło Do smażenia
  • Cukier puder i owoce Wedle uznania

Kroki

  1. W dużym naczyniu wymieszaj jajka, mleko, cukier, ekstrakt waniliowy i cynamon. Dokładnie ubij składniki, aby połączyły się ze sobą.
  2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę masła, aby ją natłuścić.
  3. Zamocz jedną kromkę chleba w przygotowanym jajeczno-mlecznym sosie, upewniając się, że obie strony są dobrze nasączone. Odstaw na chwilę, aby chleb wchłonął płyn.
  4. Po kilku sekundach przełóż kromkę chleba na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor. Powtórz ten krok dla pozostałych kromek chleba.
  5. Gdy tosty francuskie są gotowe, podawaj je ciepłe z syropem klonowym, posypane cukrem pudrem lub udekorowane świeżymi owocami.

Wartości odżywcze

  • Energia 500kcal
  • Białko 25g
  • Tłuszcz (ogółem) 20g
  • Węglowodany (ogółem) 60g
  • Błonnik 4g

Podobne przepisy

Prep: 10 mins 2

Smoothie bananowe Banan, Lód, Masło orzechowe, Miód, Mleko, Płatki owsiane

Prep: 15 mins 2

Smoothie truskawkowe Banan, Lód, Miód, Mleko, Truskawki

Prep: 20 mins 4

Racuchy Cukier, Cukier puder, Jabłka, Jajko, Mąka pszenna, Mleko, Olej, Proszek do pieczenia, Sól