Podsumowanie przepisu
- RodzajSzybkie i tanie
- Poziom trudnościŁatwe
- OkazjaLato
- DanieDodatki
- SkładnikiCukier, Cytryna, Lód, Mięta, Woda
Kroki
-
Wyciśnij sok z 4 cytryn i przelej go do dzbanka.
-
Dodaj cukier do dzbanka z sokiem cytrynowym.
-
Dodaj 1 szklankę wody i dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
-
Następnie dolej pozostałe 5 szklanek wody i dokładnie wymieszaj.
-
Dodaj mięte
-
Wstaw dzbanek do lodówki na około 30 minut, aby lemoniada się schłodziła.
-
Przed podaniem dodaj kilka plasterków cytryny i kostki lodu do każdej szklanki.
-
Lemoniada jest gotowa do podania.
Wartości odżywcze
-
Energia
320kcal
-
Białko
1g
-
Węglowodany (ogółem)
84g
-
Błonnik
2g
Podobne przepisy
Prep: 10 mins
2
Omlet Jajko, Masło, Mleko, Olej, Przyprawy, Sól
Prep: 10 mins
4
Kompot jabłkowy Cukier, Cynamon, Cytryna, Goździki, Jabłka, Woda
Prep: 10 mins
2
Tosty francuskie Chleb tostowy, Cukier, Cukier puder, Cynamon, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Masło, Owoce