Podsumowanie przepisu
- RodzajSzybkie i tanie
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyJajko, Mleko
- OkazjaLato, Wiosna
- DanieŚniadania
- SkładnikiJajko, Masło, Mleko, Przyprawy
Kroki
-
W misce roztrzep jajka z mlekiem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, i dokładnie wymieszaj.
-
Na patelni rozgrzej masło.
-
Gdy masło się roztopi, wlej roztrzepane jajka do garnka.
-
Przy pomocy łopatki do mieszania delikatnie mieszaj jajka, aż zaczną się ścinać.
-
Kontynuuj mieszanie jajek przez około 2-3 minuty, aż osiągną pożądaną konsystencję. Jeśli wolisz bardziej wilgotną jajecznicę, skróć ten czas.
-
Zdejmij jajecznicę z ognia i podawaj od razu.
-
Posyp jajecznicę świeżymi ziołami dla lepszego smaku i dekoracji.
Wartości odżywcze
-
Białko
24g
-
Tłuszcz (ogółem)
22g
-
Węglowodany (ogółem)
2g
-
Energia
320kcal
Podobne przepisy
Prep: 10 mins
2
Omlet Jajko, Masło, Mleko, Olej, Przyprawy, Sól
Prep: 10 mins
4
Kluski leniwe Cukier, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Twaróg