• Czas przygotowania 10 minut
  • Czas gotowania 10 minut
  • Czas całkowity 20 minut
  • Poziom trudności latwe
  • Ilość porcji Dla 4 osób

Podsumowanie przepisu

  • RodzajSzybkie i tanie
  • Poziom trudnościŁatwe
  • AlergenyGluten, Jajko
  • OkazjaHalloween
  • DanieDesery
  • SkładnikiCukier, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Twaróg

Opis przepisu

Składniki

  • Twaróg 250g
  • Jajko 1szt
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Cukier Łyżka
  • Masło Łyżka

Kroki

  1. W misce umieść twaróg i jajko, a następnie wymieszaj je za pomocą widelca, aż uzyskasz jednolitą masę.
  2. Dodaj mąkę i cukier do miski i ponownie wymieszaj, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone.
  3. Na patelni rozpuść masło.
  4. Z masy twarogowej formuj małe kluseczki
  5. Umieść kluski na rozgrzanej patelni i smaż je z obu stron na złoty kolor. Możesz smażyć je partiami, jeśli nie mieszczą się wszystkie naraz na patelni.
  6. Gdy kluski będą gotowe, wyjmij je z patelni i odłóż na talerz.
  7. Kluski z twarogu możesz podawać na ciepło jako danie główne lub na zimno jako deser. Możesz również polać je roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem przed podaniem.

Wartości odżywcze

  • Białko 30g
  • Energia 600kcal
  • Tłuszcz (ogółem) 20g
  • Węglowodany (ogółem) 80g
  • Błonnik 3g

Podobne przepisy

Prep: 20 mins 4

Racuchy Cukier, Cukier puder, Jabłka, Jajko, Mąka pszenna, Mleko, Olej, Proszek do pieczenia, Sól

Prep: 10 mins 2

Kawa Mrożona Bita śmietana, Kakao, kawa, Lód, Mleko, Posypka czekoladowa

Prep: 10 mins 2

Omlet Jajko, Masło, Mleko, Olej, Przyprawy, Sól