• Czas przygotowania 10 minut
  • Czas gotowania 180 minut
  • Czas całkowity 190 minut
  • Poziom trudności latwe
  • Ilość porcji Dla 4 osób

Podsumowanie przepisu

  • RodzajPrzekąski
  • Poziom trudnościŁatwe
  • OkazjaLato
  • DanieDesery
  • SkładnikiArbuz, Limonka, Mięta, Owoce

Opis przepisu

Składniki

  • Arbuz 4 kawałki
  • Patyczki do lodów 4szt
  • Sok z limonki 50ml
  • Mięta Do dekoracji

Kroki

  1. Wykorzystując kawałki arbuza, usuń skórkę i pokrój je na grubość około 2,5 cm.
  2. Włóż patyczki do lodów w górę każdego kawałka arbuza, tworząc arbuzowe lody na patyku.
  3. Skrop każdy arbuzowy kawałek sokiem z limonki, aby dodać świeżości i zahamować proces utleniania.
  4. Umieść arbuzowe lody na patyku na talerzyku lub desce do krojenia i wstaw je do zamrażalnika na co najmniej 2-3 godziny, aż stwardnieją.
  5. Po zamrożeniu wyjmij arbuzowe lody na patyku z zamrażalnika i udekoruj je listkami mięty.

Wartości odżywcze

  • Energia 30kcal
  • Białko 1g
  • Węglowodany (ogółem) 7g
  • Błonnik 1g

Podobne przepisy

Prep: 10 mins 4

Nachosy Czosnek, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Sól, Tortilla

Prep: 45 mins 6

Lody truskawkowe Bita śmietana, Cukier, Mleko, Śmietanka 30%, Sok z cytryny, Truskawki

Prep: 15 mins 4

Lody Śmietankowe Cukier, Ekstrakt waniliowy, Mleko, Śmietanka 30%