Podsumowanie przepisu
- RodzajPrzekąski
- Poziom trudnościŁatwe
- OkazjaLato
- DanieDesery
- SkładnikiArbuz, Limonka, Mięta, Owoce
Kroki
-
Wykorzystując kawałki arbuza, usuń skórkę i pokrój je na grubość około 2,5 cm.
-
Włóż patyczki do lodów w górę każdego kawałka arbuza, tworząc arbuzowe lody na patyku.
-
Skrop każdy arbuzowy kawałek sokiem z limonki, aby dodać świeżości i zahamować proces utleniania.
-
Umieść arbuzowe lody na patyku na talerzyku lub desce do krojenia i wstaw je do zamrażalnika na co najmniej 2-3 godziny, aż stwardnieją.
-
Po zamrożeniu wyjmij arbuzowe lody na patyku z zamrażalnika i udekoruj je listkami mięty.
Wartości odżywcze
-
Energia
30kcal
-
Białko
1g
-
Węglowodany (ogółem)
7g
-
Błonnik
1g
Podobne przepisy
Prep: 15 mins
4
Burgery wołowe Cebula, Ogórek kiszony, Oliwa z oliwek, Pomidor, Przyprawy, Sałata, Ser, Sól, Wołowina
Prep: 15 mins
4
Lody Śmietankowe Cukier, Ekstrakt waniliowy, Mleko, Śmietanka 30%
Prep: 10 mins
4
Nachosy Czosnek, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Sól, Tortilla