Podsumowanie przepisu
- RodzajDanie główne
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyGluten, Seler
- OkazjaLato, Wiosna
- DanieObiady
- SkładnikiBulion, Buraki, Cebula, Czosnek, Liście laurowe, Natka pietruszki, Ocet, Pietruszka, Przyprawy, Sól, Woda, Ziele angielskie
Kroki
-
Buraki, cebulę, marchewki i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj drobno.
-
W dużym garnku rozgrzej trochę oleju i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż przez chwilę, aż zaczną się uwalniać aromaty.
-
W dużym garnku rozgrzej trochę oleju i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż przez chwilę, aż zaczną się uwalniać aromaty.
-
Dodaj pokrojone buraki, marchewki i pietruszkę do garnka. Smaż warzywa przez kilka minut, mieszając je od czasu do czasu.
-
Wlej bulion warzywny lub wodę do garnka. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie.
-
Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
-
Po ugotowaniu warzyw, usuń liście laurowe i ziele angielskie. Zblenduj zupę za pomocą blendera ręcznego lub w tradycyjnym blenderze, aż osiągnie jednolitą konsystencję.
-
Wlej ocet do zupy i dokładnie wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku.
-
Barszcz podawaj gorący, posypany świeżo posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze
-
Energia
100kcal
-
Białko
3g
-
Tłuszcz (ogółem)
1g
-
Węglowodany (ogółem)
20g
-
Błonnik
4g
Podobne przepisy
Prep: 25 mins
4
Kotlety mielone Bułka tarta, Cebula, Czosnek, Jajko, Mięso mielone, Mleko, Musztarda, Natka pietruszki, Olej, Przyprawy, Sól
Prep: 1 hours
6
Rosół Cebula, Czosnek, Kurczak, Marchewka, Natka pietruszki, Pietruszka, Por, Przyprawy, Woda
Prep: 30 mins
2
Grillowany łosoś Cytryna, Czosnek, Koperek, Łosoś, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Przyprawy, Sól, Sos sojowy