Podsumowanie przepisu
- RodzajCiasta
- Poziom trudnościŁatwe
- AlergenyGluten, Jajko
- OkazjaDzień Matki, Halloween, Jesień, Lato
- DanieDesery
- SkładnikiBorówki, Jajko, Jogurt naturalny, Mąka pszenna, Olej
Kroki
-
Doprowadź wszystkie składniki do temp. pokojowej
-
Miksuj 3 jajka z cukrem ok. 5 min.
-
Dodaj olej i miksuj przez ok. 1 min.
-
Dodaj jogurt naturalny
-
Dodaj mąkę pszenną
-
Dodaj proszek do pieczenia
-
Wymieszaj całość za pomocą łyżki lub rózgi kuchennej
-
Wlej ciasto do foremki o wymiarach 18x30 cm
-
Rozłóż równomiernie borówki
-
Piec ok. 40-45 min. w temp. 180 stopni
-
Po wyjęciu z piekarnika można posypać cukrem pudrem
Wartości odżywcze
-
Energia
313 kcal
-
Węglowodany (ogółem)
40 g.
-
Tłuszcz (ogółem)
16 g.
-
Białko
5 g.
Podobne przepisy
Prep: 30 mins
8
Ciasto murzynek Cukier, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Kakao, Mąka pszenna, Mleko, Olej, Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona, Sól, Woda
Prep: 30 mins
8
Babeczki Cukier, Ekstrakt waniliowy, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Mleko, Proszek do pieczenia, Sól
Prep: 30 mins
8
Szarlotka Cukier, Cukier wanilinowy, Cynamon, Jabłka, Jajko, Mąka pszenna, Masło, Proszek do pieczenia, Sól