Kalafior z bułką tartą i serem

Kategoria: Bez mięsa

Kalafior to warzywo, którego właściwości i wartości odżywcze powinien docenić każdy z nas. Kalafior ma działanie przeciwnowotworowe, co zostało udowodnione naukowo. Ponadto kalafior pomoże ochronić przed wrzodami i pomóc osobom z reumatyzmem.Kalafior z bułką tartą i serem

 

Czas: około 30 minut

Ilość porcji: w zależności od ilości

 

Składniki:

- kalafior,

- sól,

- masło,

- bułka tarta,

- twardy ser żółty (najlepiej długo dojrzewający),

- opcjonalnie koperek.

 

Przygotowanie:

1. Kalafior rozbieramy na mniejsze części (różyczki) płuczemy dokładnie kilka razy,

2. Kalafior najlepiej ugotować na parze maksymalnie do 5 minut, opcjonalnie dodając sól.

3. Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, dodajemy masło i smażymy chwilę, aż bułka się przyrumieni.

4. Kalafior odcedzamy, posypujemy bułką tartą i serem.

 

Smacznego

 

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl