Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką

Kategoria: Krewetki

Czas: około 1 godziny 15 minut

Ilość porcji: w zależności od ilości krewetek

 

Składniki:

Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką przed smażeniem- krewetki 31-40 mrożone,

- 2 ząbki czosnku,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- 1 ostra papryczka,

- 1 pęczek pietruszki,

- sól,

- pieprz.

 

Przygotowanie:

1. Zamrożone krewetki rozmrażamy tak żeby były miękkie (cała woda musi być odsączona) - na szybko wrzucamy do ciepłej wody.

Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką

2. Krewetki przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekany czosnek, papryczkę i natkę pietruszki. Doprawiamy pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy.

3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

4. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy krewetki na patelnię i smażymy z każdej strony 1,5 minuty.

 

Smacznego.

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl