Warning: file_get_contents(https://api.facebook.com/restserver.php?method=links.getStats&urls=http://e-przepis.pl/owoce-morza/krewetki/krewetki-z-czosnkiem,-ostrą-papryką-i-pietruszką.html): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 502 Error with server connection in /eprzepis/e-przepis/plugins/content/al_facebook_comments/al_facebook_comments.php on line 502

Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką

Kategoria: Krewetki

Czas: około 1 godziny 15 minut

Ilość porcji: w zależności od ilości krewetek

 

Składniki:

Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką przed smażeniem- krewetki 31-40 mrożone,

- 2 ząbki czosnku,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- 1 ostra papryczka,

- 1 pęczek pietruszki,

- sól,

- pieprz.

 

Przygotowanie:

1. Zamrożone krewetki rozmrażamy tak żeby były miękkie (cała woda musi być odsączona) - na szybko wrzucamy do ciepłej wody.

Krewetki z czosnkiem, ostrą papryką i pietruszką

2. Krewetki przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekany czosnek, papryczkę i natkę pietruszki. Doprawiamy pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy.

3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

4. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy krewetki na patelnię i smażymy z każdej strony 1,5 minuty.

 

Smacznego.

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl