Smażony filet z łososia

Kategoria: Łosoś

Czas: około 20 minut

Ilość porcji: w zależności od wielkości fileta

Smażony filet z łososia warzywa

 

Składniki:

-  surowy filet z łososia ze skórką,

- jeden ząbek czosnku,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- natka pietruszki,

- tymianek,

- sól,

- pieprz.

 

Przygotowanie:

1. Filet nacieramy odrobiną oliwy.

2. Posypujemy czosnkiem, natką pietruszki, tymiankiem, solą i pieprzem.

Smażony filet z łososia

3. Polewamy odrobiną soku z cytryny.

4. Odstawiamy na 10 minut.

5. Rozgrzewamy na patelni oliwę, kładziemy filet od strony skórki, smażymy aż do zarumieniania.

6. Przewracamy na drugą stronę i także smażymy do lekkiego zarumienienia.

Smacznego.

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl