Stek z polędwicy wołowej

Kategoria: Wołowina

Stek z polędwicy wołowej, średnio wysmażony.Stek z polędwicy wołowej

 

Czas: około 30 minut

Ilość porcji: 1

 

Składniki:

- polędwica wołowa,

- dziki ryż,

- fasolka szparagowa,

- liście szpinaku,

- brokuł, sól, pieprz, czosnek.

 

Przygotowanie:

1. Gotujemy dziki ryż zgodne z przepisem. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.

2. Warzywa gotujemy na parze z masłem i solą.

3. Liście szpinaku solimy i doprawiamy czosnkiem, a następnie dusimy na patelni około 3, 4 minuty.

4. Na rozgrzaną patelnie z oliwą kładziemy doprawiony pieprzem i solą stek i smażymy z każdej strony po 3 minuty dokładanie (w celu zamkniecie smaku, będzie także soczuysty).

5. Następnie przekładamy steki do osobnego naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 4 minuty.

6. Całość dopieszczamy butelką Amarone...

 

Smacznego

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl