Spaghetti z pietruszką

Kategoria: Bez mięsa

Bardzo prosty i szybki przepis. Uwaga makaron spaghetti koniecznie z mąki durum.

 

Czas: około 25 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

- 400 g makaronu spaghetti,

- 2 drobno posiekane ząbki czosnku,

- 1 drobno posiekana cebula,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- oliwa extra vergine,

- drobno posiekaną natka pietruszki

- ser parmezan tarty lub polski twardy ser np bursztyn.

 

Przygotowanie:

Spaghetti z pietruszką

1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

2. Rozgrzewamy odrobinę oliwy do smażenia, wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.

3. Dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2, 3 minuty.

4. Do garnka po gotowaniu makaronu, wrzucamy z powrotem spaghetti i dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem.

5. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

6. Dodajemy oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz ser. Podgrzewamy odrobinę.

 

Smacznego

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl