Makaron wstążki ze szpinakiem

Kategoria: Bez mięsa

Bardzo prosty i szybki przepis. Makaron wstążki nidi tagliatelline ze szpinakiem.

 

Czas: około 25 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

- 400 g makaronu wstążki nidi tagliatelline,

- 2 drobno posiekane ząbki czosnku,

- 1 drobno posiekana cebula,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- świeże lub mrożone liście szpinaku,

- ser parmezan tarty lub polski twardy ser np bursztyn

- sól i pieprz do smaku.

 

Przygotowanie:

Makaron wstążki ze szpinakiem

1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę do smażenia, wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.

3. Dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2, 3 minuty.

4. Wrzucamy szpinak, smażymy około 5 minut mieszając.

5. Dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy smażymy jeszcze 3 minuty ciągle mieszając.

6. Przez podaniem posypujemy serem.

 

Smacznego

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl