Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem

Kategoria: Bez mięsa

Czas: około 1 godziny

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

- 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej pęczak,

- liście szpinaku lub szpinak mrożony,

- 1 cebula,

- 1 ząbek czosnku,

- 1 łyżka masła lub oleju rzepakowego,

- oliwa z oliwek do smażenia,

- sól i pieprz do smaku.

 

Przygotowanie:

"Kasza

1. Kasze gotujemy na sypko.

2. Cebulę smażymy na dużej patelni na oliwie aż się zarumieni.

3. Dodajemy drobno posiekany czosnek, mieszamy.

4. Dodajemy szpinak, smażymy 10 minut, mieszając.

5. Dodajemy sól, pieprz i kaszę. Mieszamy i dusimy jeszcze około 5 minut.

 

Smacznego

Copyright 2011 - 2018 viafacti.pl